-->

Sunday, February 25, 2007

Jenayah Murtad, Di Mana Kita?

Kebelakangan ini, kita banyak mendengar kisah-kisah tragis yang melibatkan gadis melayu Muslim yang berkahwin dengan jantan bukan Islam dek kerakusan cinta yang rosak sebelum perkahwinan. Asal usul mereka yang terlibat kebanyakkannya berasal dari keluarga yang kuat mengamalkan Islam. Namun, apabila menjejakkan kaki ke pusat pengajian tinggi, perhatian yang diberikan oleh ibu bapa mula berkurangan dan kian longgar. Lantas anasir-anasir baru dari luar mula menyerap masuk ke dalam jiwa dan sanubari mereka yang terlibat.

Dahulu tiada kawan lelaki, kini cuba-cuba mahu berkenalan. Bersosial dijadikan alasan. Mula berpandangan, bermesetan, berjumpa, belajar bersama sehingga ke peringkat akhir perangkap yang di pasang lawan memakan diri yang disangka sudah kuat iman. Dulu semua itu tak pernah dirasakan. Akhirnya, maruah tergadai. Perut membuncit yang dikandung anak tanpa abi syarie. Mahu aku jadi ayahnya? Ayuh ikut aku, keluar dari agamamu.

Waktu sempit seperti itu syaitan dan nafsu bersatu, ah!!! Persetan sama agama dan ayah ibu. Cinta mat saleh dan mat hindu ni lebih berharga. Tiada siapa nak larang. Tiada siapa boleh menghalang. Taktik licik pemurtad upahan sang kuffar ini telah berjaya memakan ratusan anak gadis muslim melayu kita. Semuanya habis ternoda. Mungkin, keluarga kita masih belum terkena lagi, dan mungikin akan datang, siapa yang tahu.

Kes sebegini menjadi tumpuan hanya di minda-minda kelas tertentu. Peguam peguam bela mukmin, beberapa kerat golongan agamawan yang non rice cooker or water cooler, pimpinan-pimpinan parti, persatuan-persatuan dan NGO's serta beberapa kerat umat Islam yang peka dengan nasib Agama mereka. Yang lain tak sedar dengan apa yang berlaku.

Kalau sedar pun sekadar beralasan, alaahhhh, bukan anak aku, bukan kakak aku, bukan adik aku, apa nak kisah. Itu jiran aku, baru sebelah kampung, baru sebelah negeri dan apa nak kisah sangat. Itu dah ketentuan Tuhan untuk mereka. Selagi tidak mengena batang hidung sendiri, selagi itulah Mawi putus tunang dengan Ina yang dibesar-besarkan sehingga sebak dan sedih mereka berdua putus tunang. Siti kahwin dengan datuk K jadi perhatian sehingga menonggeng apasallah datuk tua tu yang jadi pilihan. Aduhai pak cik, mak cik, abang, kakak, adik dan kawan-kawan. Begitukah mentaliti kita penghuni Negara Islam Hadari.

Ini baru satu bentuk serangan kuffar terhadap orang-orang Islam di Negara kita. Banyak lagi taktik yang telah dirancang mereka bagi memastikan Agama Islam tidak lagi menjadi agama anutan majoriti rakyat negara kita. Itulah Yang mereka mahukan seperti yang Telah Allah Taala gambarkan di dalam al-Quran bahawa sesungguhnya mereka puak Yahudi dan Nasroni tidak akan redho dengan orang muslim selagi mana kita tidak menuruti agama mereka. Jika tidak murtad secara rasmi pun (tukar aqidah) bagi mereka sudah cukup jika kehidupan harian muslimin itu lari dari manhaj Islam yang hakiki. Walhal, jelas terbukti agama mereka itu telah dipenuhi banyak penyelewengan dan penipuan yang disengajakan.

Kita tahu Islam agama yang benar tapi sejauh manakah kita membuktikan bahawa Islam itu benar dan mereka itu salah. Apa usaha kita? Tiada atau mungkin ada tetapi tidak serius dan tersusun. Justeru, saya menyokong 100% saranan Syeikh Husni semalam agar kita manipulasikan web-web yang sedia ada atau bina web baru khusus untuk menjawab sebarang penyelewengan puak-puak kuffar Yahudi dan khususnya Nasroni (Kristian) dan sekaligus membuktikan agama mereka itu telah rosak dan terpesong agar tidak mudah-mudah masyarakat kita tertipu dengan dakyah mereka.

Jika berlaku di dalam masyarakat kita kemurtadan berpunca dari ketidakfahaman dan kekaburan mereka terhadap Islam itu sendiri, bersedialah kita golongan agamawan yang bakal dipertanggung jawabkan oleh Allah Taala kelak, apa yang kamu lakukan untuk mempertahankan aqidah masyarakatmu, memartabatkan kesucian agamamu…!!!

P/s:

Ayuh…Jangan jadi "muslim thallagah" yang beku tak tahu menahu apa yang berlaku disekitarmu..!!!Ambillah cakne apa yang beredar di sekeliling kita. Muslim Care.

No comments:

Related Posts with Thumbnails