-->

Sunday, February 25, 2007

Jenayah Murtad, Di Mana Kita?

Kebelakangan ini, kita banyak mendengar kisah-kisah tragis yang melibatkan gadis melayu Muslim yang berkahwin dengan jantan bukan Islam dek kerakusan cinta yang rosak sebelum perkahwinan. Asal usul mereka yang terlibat kebanyakkannya berasal dari keluarga yang kuat mengamalkan Islam. Namun, apabila menjejakkan kaki ke pusat pengajian tinggi, perhatian yang diberikan oleh ibu bapa mula berkurangan dan kian longgar. Lantas anasir-anasir baru dari luar mula menyerap masuk ke dalam jiwa dan sanubari mereka yang terlibat.

Dahulu tiada kawan lelaki, kini cuba-cuba mahu berkenalan. Bersosial dijadikan alasan. Mula berpandangan, bermesetan, berjumpa, belajar bersama sehingga ke peringkat akhir perangkap yang di pasang lawan memakan diri yang disangka sudah kuat iman. Dulu semua itu tak pernah dirasakan. Akhirnya, maruah tergadai. Perut membuncit yang dikandung anak tanpa abi syarie. Mahu aku jadi ayahnya? Ayuh ikut aku, keluar dari agamamu.

Waktu sempit seperti itu syaitan dan nafsu bersatu, ah!!! Persetan sama agama dan ayah ibu. Cinta mat saleh dan mat hindu ni lebih berharga. Tiada siapa nak larang. Tiada siapa boleh menghalang. Taktik licik pemurtad upahan sang kuffar ini telah berjaya memakan ratusan anak gadis muslim melayu kita. Semuanya habis ternoda. Mungkin, keluarga kita masih belum terkena lagi, dan mungikin akan datang, siapa yang tahu.

Kes sebegini menjadi tumpuan hanya di minda-minda kelas tertentu. Peguam peguam bela mukmin, beberapa kerat golongan agamawan yang non rice cooker or water cooler, pimpinan-pimpinan parti, persatuan-persatuan dan NGO's serta beberapa kerat umat Islam yang peka dengan nasib Agama mereka. Yang lain tak sedar dengan apa yang berlaku.

Kalau sedar pun sekadar beralasan, alaahhhh, bukan anak aku, bukan kakak aku, bukan adik aku, apa nak kisah. Itu jiran aku, baru sebelah kampung, baru sebelah negeri dan apa nak kisah sangat. Itu dah ketentuan Tuhan untuk mereka. Selagi tidak mengena batang hidung sendiri, selagi itulah Mawi putus tunang dengan Ina yang dibesar-besarkan sehingga sebak dan sedih mereka berdua putus tunang. Siti kahwin dengan datuk K jadi perhatian sehingga menonggeng apasallah datuk tua tu yang jadi pilihan. Aduhai pak cik, mak cik, abang, kakak, adik dan kawan-kawan. Begitukah mentaliti kita penghuni Negara Islam Hadari.

Ini baru satu bentuk serangan kuffar terhadap orang-orang Islam di Negara kita. Banyak lagi taktik yang telah dirancang mereka bagi memastikan Agama Islam tidak lagi menjadi agama anutan majoriti rakyat negara kita. Itulah Yang mereka mahukan seperti yang Telah Allah Taala gambarkan di dalam al-Quran bahawa sesungguhnya mereka puak Yahudi dan Nasroni tidak akan redho dengan orang muslim selagi mana kita tidak menuruti agama mereka. Jika tidak murtad secara rasmi pun (tukar aqidah) bagi mereka sudah cukup jika kehidupan harian muslimin itu lari dari manhaj Islam yang hakiki. Walhal, jelas terbukti agama mereka itu telah dipenuhi banyak penyelewengan dan penipuan yang disengajakan.

Kita tahu Islam agama yang benar tapi sejauh manakah kita membuktikan bahawa Islam itu benar dan mereka itu salah. Apa usaha kita? Tiada atau mungkin ada tetapi tidak serius dan tersusun. Justeru, saya menyokong 100% saranan Syeikh Husni semalam agar kita manipulasikan web-web yang sedia ada atau bina web baru khusus untuk menjawab sebarang penyelewengan puak-puak kuffar Yahudi dan khususnya Nasroni (Kristian) dan sekaligus membuktikan agama mereka itu telah rosak dan terpesong agar tidak mudah-mudah masyarakat kita tertipu dengan dakyah mereka.

Jika berlaku di dalam masyarakat kita kemurtadan berpunca dari ketidakfahaman dan kekaburan mereka terhadap Islam itu sendiri, bersedialah kita golongan agamawan yang bakal dipertanggung jawabkan oleh Allah Taala kelak, apa yang kamu lakukan untuk mempertahankan aqidah masyarakatmu, memartabatkan kesucian agamamu…!!!

P/s:

Ayuh…Jangan jadi "muslim thallagah" yang beku tak tahu menahu apa yang berlaku disekitarmu..!!!Ambillah cakne apa yang beredar di sekeliling kita. Muslim Care.

[+/-] Selengkapnya...

Sunday, February 18, 2007

Keletihan, kepenatan dan kesibukan sunnah orang nak berjuang...

Bismillah...
Sudah agak lama tak update blog ni. Minggu ini agak padat dengan kerja-kerja. Kelas juga semakin rancak. Ditambah lagi dengan internet yang bermasalah di rumah membuatkan saya sedikit terhenti untuk menulis. Tapi itu semua sekadar alasan. Sebenarnya kalau masa dijaga sebaiknya, segalanya akan tersusun dengan baik. Saya tarik balik alasan-alasan tadi.
Saya tak tahulah, kenapa masa rasa macam pendek sahaja. Satu hari saya rasa macam sejam sahaja. Seminggu rasa macam sehari. Baru jumaat sampai dah sampai satu jumaat lagi. Dah akhir zaman ni, masa rasa macam makin singkat. Sekejap jer dah bulan dua. Ehh..Umur pun dah semakin tua nampaknya. Orang kata umur saya dah 28 tahun. Wah, saya senyumkan sahaja. Bagus juga kalau orang nampak saya dah tua. Sekurang-kirangnya, saya semakin berjaga-jaga. Usia berjalan laju. Ilmu di dada tak ke mana. Perancangan dahulu adakah lancar menuju matlamatnya.

Saya ada satu perkembangan baik nak cerita pada semua. Apa yang saya tuliskan dalam artikel lalu "alat bantuan mengajar" sudah semakin mendapat sambutan. Hari ini ust Asri sudah mula menggunakan presentations dalam ceramahnya. Orang-orang kuat PMRAM pun sudah mula mengorak langkah melakukan perubahan dalam penyampaian. Ust hafiz sedang siapkan keseluruhan manhaj untuk Q PMRAM dalam power point. Sambutan di setiap BKAN dan DPM untuk menggunkaan projektor semakin kelihatan. Wah, nampaknya perlu ada usaha untuk menambah bilangan projektor di sini. Apa tunggu lagi DPMI dan BKAN2 yang kaya, bila lagi nak beli projektor untuk meningkatkan momentum perubahan ni. Tak leh nak harap pada projektor PMRAM sahaja. Saya rasa seronok melihat arus perubahan ni. Moga kehangatannya akan terus merebak dengan lebih meluas lagi di sini.

Lusa pula ada kursus designer dan web blog di rumah johor. Matlamatnya nak lahirkan lebih banyak lagi web blog berunsur dakwah di kalangan ahli, selain daripada melatih bakat-bakat baru untuk SUKEJ. Saya harap adik2 dan semua rakan2 dapat hadir dalam proram tu. Saya sudah tulis satu artikel tentang keperntingan web blog ni dalam SUKEJ edisi terbaru. Kalau dah terbit nanti saya akan paparkan di sini. Saya harap seruan ini juga akan terus mendapat sambutan dari semua pihak. Saya tak mahu berlama lagi di sini. Banyak lagi urusan nak disiapkan. Jika ada kelapangan, saya akan menulis lagi. Tajuk dalam kepala banyak, namun apakan daya. Jangan beralasan lagi.

Tanggung jawab kala ini lebih banyak dari masa yang diperuntukkan. Jangan banyak tido!!!
wassalam...

[+/-] Selengkapnya...

Related Posts with Thumbnails